Tuesday, August 23, 2011

PROGRAM AMAL BERSAMA EON MUAR SEMPERNA SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI

AKTIVITI: PROJEK AMAL DIANTARA EON MUAR BERSAMA KELAB MYPC MELAKA
SEMPENA MENYAMBUT BULAN RAMADAN.

PM PROJEK: ROY (EX PROPERD)
TARIKH: 21.0GOS.2011 AHAD
MASA: 9.30pg - 7.30mlm


AHLI MYPC YANG MENJAYAKAN PROJEK AMAL :
  1. CHEF ISA ( KP )
  2. NIZAM ( TKP )
  3. DATO ( SUK )
  4. INSP. KAMAL (BENDAHARI )
  5. FAR EAST
  6. ABANG BAHA
  7. JAN
  8. UDA A.K.A NAJIB TUN RAZAK
  9. NAIM
  10. FAIZAL AWANG
  11. HAFIZ TANGKAK
  12. MIKE ( CENTRAL )
MARSHAL

FAR EAST ( PERDANA KUNING )
JAN ( PERDANA MERAH )

Aktiviti dijalankan sangat lancar dengan keadaan cuaca pada hari tu agak panas terik tetapi tidak patah semangat untuk meneruskan bantuan amal bersama pihak EON walaupun di jalankan dalam bulan Ramadan (Puasa)...Commitment yang diberikan oleh kelab MyPC memang patut dipuji walaupun pada mulanya event ini adalah untuk kelab PROPERD.Terima Kasih kepada saudara Roy EX PROPERD kerana sudi menjemput Kelab MYPC walaupun beliau pada mulanya beliau menyangkakan bahawa Chef Isa ( KP ) daripada Kelab PROPERD...Jadual 1 hari pada hari resebut cukup padat dengan berkonvoy dari rumah kerumah tanpa henti-henti untuk menyalurkan sumbangan...Di bawah ada sedikit coretan perjalanan kelab berkonvoy beramai-ramai untuk tujuan amal....

Antara orang yang terawal yang berkumpul di RnR Ayer Keroh bersebelahan dengan Kastam

Far East yang ni makluk yang lama menghilang...tapi tiba-tiba muncul dengan kereta yang MERECIKKKKK

Ni pun salah seorang makluk yang menhilangkan diri sekian lama...tapi tiba-tiba muncul untuk memberikan commitment kembali kepada kelab...Terima Kasih Nizammm




Kasut Koporat tak tinggal punyaaa

Bergambar bersama MIKE Central yang sudi hadir untuk memeriahkan lagi aktiviti


Geng Bas sekolah





NIZAM / INSP. KAMAL / JAN / MIKE / ISA /ABG BAHA / FAR EAST & DATO


MENUNGGU 3 LAGI RAKAN MYPC MELAKA DI PERHENTIAN TANGKAK



Convoy tiba di Tol Pagoh untuk menunggu PM iaitu saudara ROY




Menanti perlumbaan kereta



Roy berbaju biru berbincang untuk mengatur pergerakkan konvoy untuk ke destinasi tempat EON berkumpul




Tempat berkumpul


Aktiviti membaca doa serta taklimat tentang jadual perjalanan konvoy



Ucapan kata alu-aluan daripada Manager EON

ROY pun tak lupa memberikan sedikit ucapan kepada ahli-ahli yang hadir

Pelan lokasi pergerakan konvoy




Cenderahati yang diberikan dari pihak Eon kepada ahli

Lokasi pertama kawasan tidak dapat dikenalpasti...tidak jauh daripada tempat berkumpul






Rumah pertama....

Kawasan agak sempit sikit....tapi terkawal terbaikkkk

wartawan dari paper sinar

Bergambar dihadapan rumah pertama


Lokasi kedua


Bantuan yang diberikan sedikit sebanyak dapat membantu untuk persiapan Aidilfitri nanti



Manager EON menhulurkan sedikit sumbangan kewangan...Terima Kasih Tuan...


Bergambar untuk paper Sinar

Rumah ketiga agak sukar sikit perjalanan kerana jauh di pendalam menyusuri ladang kelapa sawit dengan jalan yang becak serta belubang...agak susah kepada rakan-rakan yang mempunyai kereta yang terlalu rendah....saya pun sama jugakkk hehehehe

Keadaan rumah agak daif kerana difahamkan rumah tersebut tumpang di tanah milik orang lain
kerana faktor kemiskinan


Kawasan keliling rumah ini diselaputi lumpur...baru lepas hujan


Tuan rumah menceritakan sedikit tentang kehidupannya kepada wartawan sinar


Salah satu bilik belajar anak beliau

Ruang Tamu masih basah dan lembab sebab di bawah masih ada sikit air





rakan-rakan lain terpaksa tunggu di luar kerana tidak dapat masuk ke dalam

Awang Pomen berbincang tentang pergerakan konvoy

Saja candid untuk feel ketika tu...

Konvoy keluar dari rumah ketika dan berkumpul di jalan besar untuk perjalanan ke lokasi seterusnya Masjid untuk menunaikan solat...

Naim


Selesai bersembahyang berjemaah tidak jauh dari masjid terdapat satu lagi rumah untuk bantuan iaitu rumah keempat





Mike dengan Uda (Najib Tun Razak)


Berhenti di rumah kelima

Rumah keenam dalam ladang kelapa sawit sangat jauh masuk ke dalam kira-kira 2 kilometer baru jumpa 1 buah rumah

Pondok buruk


Kereta Hafiz Tangkak


Pekerja ladang selesai memungut hasil sawit sedang menunggu di hantar pulang oleh majikan

Ni kereta sorang-sorang di tengah hutan ni buat apa ni...dah laa bulan puasa....hehehe sorry Abang Baha



Sembang berkongsi cerita kelab bersama ROY (EVO ROJAK)

Ahmad Jais

Rumah keenam


Kereta oleh pihak EON







Sempat lagi acara menampal stiker ahli....Welcome Uda


Ahli MYPC pula memberikan sedikit bantuan kepada tuan rumah....bantuan disampaikan oleh Chef Isa

Perjalanan di berhentikan seketika kerana nak menikmati pandangan laut tidak jauh dari rumah bantuan tadi





Bergambar kenangan

Nak pergi laut apa dah....dah tongah hari dah ni...


Ikan tersangkut

Kumpulan Rock Minyak Cap Kapak



Bergambar besama-sama diantara ahli MYPC dan Pihak EON


Teruna Tua Pingitan


Anak Sapa ni ramai-ramai







Perjalan keluar dari kawasan laut utuk ke destinasi seterusnya time pukul 6 lebih

Perjalanan berhenti sekali lagi untuk menunaikan solat di Masji dberhampiran
GENG MASJID








Perjalanan tiba di rumah yang terakhir....







Bantuan terakhir disampaikan dan diwakilkan oleh TKP Nizam








Jemaah menteri Sukan, Pengangkutan dan Perikanan


Lokasi terakhir tempat untuk berbuka puasa...di betul-betul Pekan Muar

Kereta Otai ni....tak ada kereta ni tak ada laa perdana

Sri Bayu Tomyam










Tunggu time


Dua kelibat Marshall berpeluh-peluh...Marshall memang hari tu paling cemerlang sangat smooth jaaaa perjalanan






Rakan-rakan berbincang sedikit sebelum bersalaman bersurai




Bergambar kenangan sebelum bersurai

RIBUAAANNNN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA RAKAN-RAKAN MYPC YANG MEMBERIKAN KOMITMEN YANG PENUH UNTUK BERSAMA-SAMA PIHAK EON UNTUK MENJAYAKAN AKTIVITI AMAL SEMPERNA MENYAMBUT RAMADAN YANG AKAN DATANG TIDAK LAMA LAGI...JASA RAKAN-RAKAN AMAT DIHARGAI...

TERIMA KASIH EON KERANA MENJEMPUT...




1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete